Jdi na obsah Jdi na menu

TECHNIK U DOPRAVKY -3- VYHLEDAT.

Mimořádné setkání 7.10.2022 po 30 letech s pilotem Jurou Brothánkem,zachráncem 12 lidských životů před 21 lety, včetně 2 kosmonautů. Posez "U Žabáka", Skotnice. 

Vyjímečný pilot a člověk. Fota budou následovat.:-"vyhledat"-(modré pole vpravo dole)- napsat-:technik u dopravky-4-.kliknout-...technik u dopravky-6-kliknout....str.3.(sv.Martin)...fotografie-archiv-náhodné setkání.(4)..pak zpět-vyhledat-(pole vpravo nahoře)- napsat "technik u dopravky-3-".kliknout na ikonu vpravo...,fotoalbum (další fota DNY NATO 2022).

Tento víkend jsem měl štěstí-druhý den cestou na vlak jsem potkal dalšího vyjímečného pilota a člověka-o generaci staršího Karla Jezdinského : Ivoši, ty jsi ztloustl !!" (o 30 let..), a co Táňa ???, !!!,...taky zachránce osádky a letounu, bravůrně zvládl "povolený" vzlet do bouřky na Turboletu jako druhý v pořadí...a následný úder bleskem..no, dnes se tomu usmíváme a dokonce jsme se oba řechtali mému zdůvodnění, proč někam nechodím, jelikož mi to něco připomíná...a ve spěchu jsem se jako obvykle zapomněl s Karlem Jezdinským vyfotit., snad příště. Bohužel třetí s osádky někdy z r. 86-87 na foto nebude-již není mezi námi.-Mirek Mikuš-ještě jedna vzpomínka na Mirka : v oněch letech jel ve svém autě s pilotem Peckem za mnou po "Knížecí cestě" z Ráztoky na Pustevny-já na vypůjčeném (od Jury Studeného) jízdním kole Favorit (3 převody),! vyšlapal sám bez dotyku země-Pecko nevěřil-a prohrál flašku Fernetu. Už tenkrát byl zákaz vjezdu automobilům, ale akce vyšla bez následků..jen nás druhý den bolela hlava...

pozn.-v rozhodných letech pro mošnováky 1992-93 na mne ve Kbelích od hangáru volal v r.92 před odletem technik a o rok mladší spolužák M.Sluka : Ivoši, přijď do Prahy, budeme na vrtulnících spolu !-odmával jsem mu na pozdrav a odletěli. Ani nevěděl, že tuto nabídku už mám od Jirky, hodně jsem ji zvažoval, trápil se tím dlouho-nakonec vyhrál stesk a touha po mém 13 letém synovi, kterého jsem nutně potřeboval dostat z Javorníku do Ostravy na sportovní školu-nedojíždet, nežádat volno, neustále na to myslet.-měl jsem 2 možnosti, jiná pro mne nepřicházela v úvahu...Nakonec jsem si sám "udělil" půl roku volna a tím vše završil a vyřešil.

Juro, ještě jednou díky za fajn setkání po dlouhé době 30 let ! ( Mikuláš a Děda Mráz). i.k.                                                                      TUD- 4- náhodné setkání s Karlem Jezdínským + fota vyjímečné setkání ...                                                                                          TUD- 6-str.3-sv.Martin, Hovorany + fotoalbum...Volby-beze slov...TEST NÁRODA-VOLBY....I DEMOKRACIE MÁ SVÉ MANTINELY,..gen.BOČEK EMIL 100 !!!.,.na lištu napsat TECHNIK U DOPRAVKY-3-kliknout : další fota dny NATO 2022....TUD 6....str.3..-.KONTROLA ZAHRADY V 10 m.....SETKÁNÍ S NEBESKÝM JEZDCEM....POSLEDNÍ MOHYKÁN ODEŠEL....40 LET SVINSTVA BEZ TRESTU...5*Ivo.....nikagda,Saša,nikagda.....výsadky Hatě.....vzácná návštěva.....perla Bílých Karpat...,jaro-léto-burčák-zima....,setkání p.t. v Hovoranech....,1839 !!!,...    TUD 7-.str..3 : stylová vzpomínka .....den veteránů....Německá listopadová revoluce v říjnovém Rusku ... (glosy,komentáře na hl. webu -technik u dopravky-pak technik u dopravky 3...a dole nad modré pole "vyhledat" napsat např.: technik u dopravky 7 ...a kliknout.).                                                                                                                                                       

                                                                                                    


img-20221008-wa0000-2-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář